Trip Borong China 2014

ANDA MASIH LAGI MENGAMBIL BARANG DARIPADA ORANG KETIGA?

MENGAPA TIDAK MEMBORONG TERUS DARI SUMBER???

Pertama kali saya menjejakkan kaki ke Guangzhou ialah pada tahun 2011 mengikuti satu trip borong. Alhamdulillah….selepas itu saya mampu ke sana secara sendirian.

Untuk tahun 2014 ini, saya memberi peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin memborong bersama saya. Saya akan bimbang anda berkenaan borong di China. Tempat terhad untuk 10 orang peserta sahaja kerana saya percaya bilangan yang sedikit memudahkan proses pembelajaran anda semasa di Guangzhou.

Anda hanya perlu ikut saya 1 kali sahaja! Seterusnya anda akan mampu pergi sendiri !

GROUND PACKAGE: RM1950

(Visa, Penginapan 1 bilik seorang, makan 2 kali sehari, pengangkutan ke tempat borong serta pengangkutan airport-hotel-airport)

# KOS TIDAK TERMASUK TIKET FLIGHT.

Berikut adalah tarikh-tarikh yang dicadangkan:

1) MAC : 25-30 Mac 2014.

2) MEI : 7-12 Mei 2014 (istimewa borong barang jualan bulan puasa)

3) SEPTEMBER : 17-21 September 2014.

4) OKTOBER: 17-21 Oktober 2014

 5) NOVEMBER : 28-2 Disember 2014.

# untuk memudahkan proses memborong, tempat terhad untuk 10 orang sahaja bagi setiap tarikh!

#PLAZA BORONG YANG AKAN DILAWATI:

1) Plaza pakaian lelaki dan wanita

2) Plaza pakaian kanak-kanak

3) Plaza barangan kulit/beg/handbeg

4) Plaza jam tangan

5) Plaza Fabrik (sutera asli)

6) Plaza elektronik

7) Plaza barangan hiasan rumah dan permainan (toys)

8) Tempat borong perabot (FOSHAN)

*contact me. 013-3622852 (zainie). email: jayzainie@gmail.com

Advertisements
  1. trip untuk 4-8 jun 2012 masih ada kekosongan. Pergi awal untuk mengelakkan barang jualan utk bulan puasa lambat sampai.

  2. trip utk JUN : 26 Jun-1 Julai 2012 (pakej istimewa utk borong barang

    Raya)…belh gi nih…

  3. almk termiss utk 26/6

  4. Hotel bertaraf bintang berapa?

  5. Bawa 10 ribu berbaloi tak? cadang nak borong jersi…

  6. hotel tu nama apa En zainie ,,saya dan family dah beli tiket ke sana bulan 22 Nov ….kami belum tempah lagi hotel ..harap En dapat membantu

  7. Untuk penghujung bulan november, harga tiket sangat murah….cepat tempah sekarang.
    pergi-balik pada 23-27 nov harga tiket RM639.

  8. nak tanya,boleh tolong borong x,tapi payment slpas barang sampai?boleh x…

  9. Assamualaikum!
    Nak tanye di Guangzhou ade product shawls or scarves tak?

  10. kalau nak cepat habis jual borong barang apa?

  11. nak tanya… kat plaza borong bj budak, boleh dpt x brand guess, oshkosh, gap etc mcm kat GM klang?

  12. bila kita membuat urusniga di china, biasanya penghantaran barang menggunakan kapal laut. unit timbangan yg digunakan ialah cubic metre (cbm). Kalau baju biasanya 1 cbm lebih kurang 1200 helai.
    harga barangan di sana kebiasaannya 50% lebih murah berbanding harga borong di Malaysia

  13. tempat borong tudung, skaf saya belum jumpa lagi. tapi untuk borong raw material spt kain boleh ke Zhongda Fabric Centre atau Haiyin Fabric Centre.

  14. Masih ada tempat kosong utk March 2013?
    Dan berapakah caj ground package utk kanak2 bawah 5tahun?

  15. Masih ada kekosongan utk trip bulan 3? saya n suami mohon isi kekosongan.

  16. Salam En Zaini, saya hanya suri rumah sepenuh masa berminat nk berniaga..nk ke cina tu jauhla sekali..kalau beli borong berapa banyak kena beli dan harganya ikut saiz ke? kalau nk jual baju jersi @ sukan

  17. Salam saudara ilham, teruja betul saya baca mengenai trip ke china..sy berminat nak join utk beli kain utk tudung..

  18. Salam nak tanya 26 june hingga 1 july tu flight jam brapa n musim panas sangat tak? ada kosong lagi

  19. slam, trip mac ada kosong lg x tuan..saya nak selit sorang je..

  20. hi..kalau mau p bulan nov nti blh? sy dgn sorg kawan lg…beli tiket sdri ka? mcmana mau jumpa dgn en ilham d sana? en yg tentukan tarikh berangkat atau kami? sy berminat sangat ni…

  21. assalam…
    nak tanya..kat cina ada ke brg atau pakaian berbasikal..

  22. salam ilham, ape nama hotel 2 bintang yg u biase book dekat dgn kemudahan spt restoran makanan halal, kedai 24 jam, metro, teksi, plaza borong…etc

  23. AsSalam..
    En zainie,sy call byk kali out off reach..
    Sy nk join trip borong en ke china.Awl june ni..masih ada kosong kah?utk 2 org..fullboard pakej..
    Harap en zainie boleh respon a.s.a.p ye..

  24. mcm mana rupa bentuk play slide tu ye? boleh email gambar kpd saya. jayzainie@gmail.com

  25. Norhidayah Mohamad Nor

    salam… saya nak tahu ade x pemborong untuk kotak-kotak hamper yang PU@leather? saya berminat untuk memborong sempena raya ini….

  26. masih ade kekosongan jun 2013?

  27. salam…..sy dgn kwn sy berminat nak join memborong dgn trip en.zaini …..tp semua tarikh tak ngan….masih kat offshore

  28. assalam. tmpat borong utk barangan komestik, accessori, dan peralatan salun kat mane better i tuju?

  29. Nak tanya. If baru nak mula berjinak2 bisnes ni, rasa2 berapa modal sy perlu bawa utk borong brg d china tu?
    Tq ^^

  30. salam tuan. sy baru terjumpe blog yg sungguh berinfomatif ni. kitorang sekeluarga akan ke china akhir bulan ni. Cadang ke sana utk intai2 harga sutera china. plaza borong ape yg genuine menjual sutera asli. harap tuan dpt membantu coz kitorang gamble shj…tq

  31. Tumpang tanya encik, saya ada kedai basikal dan alat permainan kanak2. Tempat mana harus saya pergi utk memborong brg2 tersebut di Chaina? barang2 yg diperlukan spt push car, baterry operated car, doll, slide, stroller, walker dll

  32. salam..tuan,mohon tunjuk ajar..hjung tahun saya sekeluarga bercadang nk bercuti ke Guangzhou..sambil2 tu ingt nk memborong skali..nk tnya, kt mana yer tmpat utk borong barangan cenderahati(mug,keychain,frame,etc)..sy xpernah pegi china..mohon bantuan..syukran..

  33. salam bang..lepas semue barang2 yang kte nk,pstu penghantaran mcm mne??

  34. Salam…saya seorang surirumah…saya berminat untuk join memborong di china tapi keadaan tidak mengizinkan kerana saya ada anak kecil.saya ingin bertanya bolehkah kalau saya memborong melalui encik ilhamzainie…. jika boleh hubungi saya di dez_vic@yahoo.com

  35. Salam..dekat mane nak borong pakaian bayi/kanak2..saya baru start buat jual online..tq

  36. t.kasih atas info..smg perniagaan bertambah maju..amin

  37. trip borong 2014 x nak buat ker?

  38. Trip untuk 2014 x der lg ker

  39. Alhamdulilah setelah mengikuti trip borang china pada 21/11/2013, banyak ilmu yang saya perolehi seperti, cara2 berinteraksi, cara membeli, memborang, dan cara untuk memulangkan balik barang yang tertipu semasa memborang dan banyak lagi. Berbanyak terima kasih kepada en zainie atas ilmu yang diberikan.. Anda akan berpuas hati jika mengikuti trip borang ini.

    Aiman ::pelajar ipts

  40. masih ada kosong tempat?

  41. Saya nak tanya…kat sana ada x kasut cm adidas atau setaraf dengannya cam yg dijual kt al ikhsan?,
    Senarai yang nak beli
    Handfon clone
    Kasut jenama
    Mainan jenis rc
    Jam tangan
    Pakaian
    Gadjet2

    Agak2 lau modal 20k ok x?kalau leh bg no tpon kt sy tok hbungi encik..sy nk g bln mei..2org..

  42. nor najihah rozali

    saya najihah, baru plan untuk ke guangzhao nk borong alat tulis. kalau sy nk join group en zaini, boleh ke en zaini bawa saya ke sana?

  43. Salam, saya berminat untuk menyertai trip. Nanti abang akan ajarkan cara untuk macammana bawak masuk stok dari China ke Malaysia jugak ke? Termasuk cara untuk elakkan/jimatkan kadar cukai kastam?

  44. Saya berminat nak pergi utk survey je dulu. Saya amat en. Zainie boleh guide saya nanti. Saya pun berminat berniaga, cuma tak pasti barang2 yg perlu diniagakan. Kalau dpt banyak info, lagi menarik…

    • pergi ke guangzhou memerlukan kos yang agak tinggi. kalau encik hanya pergi utk survey barang, rasanya agak rugi. Elok buat perancangan untuk buat bisnes apa. supaya di sana boleh terus memborong

  45. salam en.ilham.. saya dah beli tiket ke guangzhou..fly 3/4 until 7/4/2014 kat sane..saya ke sana bukan untuk borong, cume saje berjalan makan angin dan untuk tinjau market di sana..saya nak tya, tempat dimana yg sesuai untuk shopingbarang dalam kuantiti biasa.sebab kalau ke plaza borong confirm diorang x jual kan? pastu, boleh bg tau camne nak dapatkan pemandu van yang boleh bawa kami berjalan disana? hotel yang xtau hotel yang bagus..boleh tolong x? buntu saya nih…

  46. saya bminat nk pegi bln 3 ni….2 org….ada pergi tmpat borong cadar2 tak?

  47. Salam nak tanya. Kalau tshirt kosong, selalunya berapa harga nya kalau beli di china? (sebab kalaut ak byk beza dgn malaysia, mcm tak berbaloi pulak nak pergi ke sana). Tenkiu. 🙂

  48. Askum,
    Nak join trip bln sept 14 ade kosong lg x? Tiket fligh bookong sendiri ker?

  49. Sy nru nk mulakan bisnes baju budak dgn handbeg..cik rasa cukup tk kalau budget saya 5000 termasuk kos penghantaran

  50. Untuk bulan Mac ada kosong lagi x untuk 2 orang? Saya nak borong caing handpone, power bank, dll mengenai gadget pone.. kat sana banyak x?

    thx

    • untuk bulan mac ada kosong lagi. barangan aksesori handphone banyak kat sana. kalau berminat nak joint trip boleh whatsapp saya

      • Salam tuan.kami dh meniaga barangan aksesori telefon hampir setahun.dan kami berminat nak join trip tuan.tapi sblm tu sy nk tw.untuk phone case,powerbank,charger and aksesori lain.ckup x dgn modal 5k termasuk penghantaran?dan untuk 1cbm agaknye berapa byk brngan yg sy boleh muatkan ye.agk2 tuan brg sbnyak 4k perlu kan berapa cbm.tq

      • 5k dah ckup untuk baru tapi elk standby 10k. Sudah nak ukur kuantiti barang dlm cbm tapi kalau barang aksesori hand phone banyak boleh muat utk 1cbm tu

  51. Banyak info saya dapat hanya dengan membaca diruangan ini. Terima kasih en Zaini. Banyak pahala jariah awak dapat membantu sesama manusia. Semoga ALLAH bantu awak selalu.

  52. Askm En Zainie, trip ke guangzhou untuk bln 6 de kosong lg x? mcm berminat je…

  53. Salam lau sy nk booking on9 dgn pmborong2 di china boleh bgtw x cre2 nye…mnat berniaga cme modal niaga je ada modal nk ksne msih xmnckupi…tq

  54. stock terbaru untuk bulan raya 2014 ada ka

  55. barang mcm ribbon crepe paper barang craft kawen ade tak

  56. trip bulan 10 masih ada kosong tak. saya nak join

  57. Salam..nak join ur trip..tapi saya takde teman..ke mesti kena ada teman baru boleh pegi?

  58. assalamualaikum en ilhamzainie..encik ada buat trip borang untuk tahun 2015 nnt ke..saya rasa nak join..saya niaga kain kecilan..rasa2 berapa bajet saya perlu bawak utk borang kain pasang dekat china..

  59. en Ilham mcm kalu saya nak beli mesin kira duit dari company @ suppliyer dari China yg boleh dipercayai….

  60. NOR HASIMAH ABD AZIZ

    As salam tuan, perlukah membawa mata wang usd ketika membeli belah di Guangzhou? Buat pertama kali, Saya akan ke sana esok (4.12.2014 – 7.12.2014). Saya menukar matawang yuan sahaja.
    Terima kasih tuan,
    Kak Dayang

  61. salam tuan,

    kalau borong barangn bayi sekitar rm2000 boleh bwk balik naik flight balik ke? kene tahas kastam tak? saya ke sana bercuti. tp alang2 ingat nak borong baju bayi utk dijual. mohon tunjuk ajar

  62. Kalau sekitar 200-300pcs budget dlm RM brp agak2 tuan? Maaf byk bertanya.

  63. salam.. encik trip untuk tahun 2015 belom ade ke?

  64. Assalam….trip borong utk tahun 2017 ada x?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: