Plaza borong barangan elektronik

Guangzhou Nanfang Building International Electronic & Digital City

(广州市南方大厦国际电子数码城)

Nan Fang Da Sha(南方大厦) atau NanFangDasha

Alamat: NanFang Building International Electronic@Digital City,
XiDiErMa Road,GuangZhou

Nan Fang Building dan kawasan sekitarnya merupakan tempat tumpuan peniaga atau pemborong yang ingin mendapatkan gadget2 tiruan. Untuk ke tempat ini anda perlu menaiki teksi. Inilah tempat untuk mendapatkan pelbagai handphone berjenama yang diciplak termasuk iphone, blackberry, nokia, samsung…etc. Yang istimewa kat Nan Fang Da Sha ialah kita boleh beli secara borong atau runcit. Biasanya peniaga kat sini memberikan jaminan 1 tahun utk barangan yg anda beli. Antara barangan yang sempat saya survey yang dijual di sini ialah:

1) Handphone tiruan pelbagai jenama….dan yg paling hot ialah iphone….harga antara RMB300-500

2) tablet pc yang sama macam ipad atau galaxy tab….harga antara RMB500-1400

3) GPS yang boleh digunakan kat Malaysia (guna perisian PAPAGO) harga antara RMB300-600

4) pendrive pelbagai jenama dan design…harga utk 4GB serendah RMB14 (kagum tengok tempat diorang assemble pendrive)

5) PSP dan ipod (semua ipod akan dipasang dan dipek di hadapan kita)

6) cover utk ipad dan galaxy tab (jenama LV, Gucci….etc)

7) bateri handphone

8) screen protector  utk handphone, ipad, galaxy tab

9) pelbagai jenis sparepart handphone….hingga wayar yg kecil2 pun ada jual.

# sebelum membeli barangan elektronik di China, anda perlu test dulu kat kedai tu….sbb kebanyakan barangan tu tak berkualiti @ cepat rosak. Secara peribadi saya tak berapa galakkan anda membeli handphone, galaxy tab@ipad kat China….sbb cepat rosak dan buat sakit hati je. Ada kawan saya beli galaxy tab, belum balik Malaysia dah rosak!

Advertisements

Posted on January 14, 2012, in Borong di China and tagged . Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. Bang ilham. Saya mau tanya kalau tempat borong jilbab apa nama tempatnya. Tq

  2. salam…
    nak tnye ttg usb flash…ada jenama x atau jenama mereka sendiri?klu bli borong n jual kat malaysia barangan tu cepat rosak atau mcm mane?

  3. ooo…mcm usb flash berjenama biasa borong bape ek kat sane?maaf bertanya lagi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: